msb05msb09msb08msb01msb06msb10msb04msb03msb02msb07

Em dic Miriam Santamaria i Brichs i vaig néixer a Manresa. Miro núvols i, amb l’ajut de mapes, intento endevinar el temps que farà. De vegades ho encerto. M’agrada fer fotos i cuinar.

Sóc geògrafa i ara pots veure’m a Barcelona Televisió. Però la meva cara o la meva veu potser et sonin de llocs com RAC1, CityTV, Canal Méteo i TVE. O de La Sexta, on el 2006 amb 25 anys, vaig convertir-me en la primera dona a Espanya en dirigir el departament méteo d’una televisió. Van ser 5 anys molt intensos de meteorologia, geografia i gastronomia.

He col·laborat amb el projecte TCPS (d’Al Gore). He fet reportatges geogràfico-gastronòmics per revistes especialitzades, de l’Skrei de Noruega, al Thali de la Índia o dels vins de Màlaga, al formatge de les valls navarreses. He cooperat amb els ministeris de Sanitat i Agricultura. Vaig coordinar la Setmana Europea de la Movilitat a Madrid. I l’any 2011 vaig rebre el premi “Antena de Oro” per la feina feta a LaSexta. Va ser un bon final d’etapa abans del retorn a casa.

Ara, des de la meva terra dirigeixo el projecte Meteocook, el què em permet unir les meves dues passions, la geografia i la gastronomia. Un tàndem per a descobrir com el nostre entorn afecta al què mengem. Busco el #productedetemporada, aquí i arreu.

M’agrada el bon menjar. M’agrada provar, tastar nous gustos, olors i sabors. Res com el producte fresc i de temporada cuinat de manera senzilla, però intel·ligent. Ah, i per arrodonir-ho, la companyia del vi, servir-te una copa i olorar, observar i gaudir.

Sigueu benvinguts a Meteocook i a gaudir!